Vijf gametips voor de maand september

Destiny

Activision neemt een enorme gok met Destiny. Zij en de ontwikkelaars van Bungee zijn dan ook heel wat van plan. De werelden van Destiny moeten gedurende tien jaar voorzien worden van uitbreidingen en geheel nieuwe delen in de reeks. Met een enorm budget voor marketing wil Activision het lot een handje helpen. YouTube, sponsoring van series en banners, banners en nog eens banners. Iedereen, zelfs je moeder, moet weten wat Destiny is. We wachten nog op een journaalitem ...

Maar wat is Destiny? Een MMO-shooter mogen we het niet noemen. Volgens de ontwikkelaars is het een shared world shooter waarin je je eigen lot bepaalt. Natuurlijk is er een singeplayerverhaal, dat je in co-op mag spelen, maar daarna is het vooral zelf op zoek gaan naar avontuur en lol. Op de verschillende planeten zijn er public events, raids en allerlei pvp-modi. Als je je dan nog verveelt, kun je een flash-mob regelen in The Tower, je thuisbasis. Bungee wil je vooral aan het schieten hebben, om net dat ene betere wapen te vinden. Het spel lijkt dus vooral te leunen op itemkoorts, om jezelf steeds weer te verbeteren.

Na de publieke demo, want zo kunnen we het wel noemen, van een maand geleden, zijn er mensen die er helemaal weg van zijn, maar ook mensen die zich afvragen of er niet te weinig content is. Ook het aantal teamleden in co-op is wat weinig; je mag maar met drie man los. Gelukkig zijn er raids, die je alleen met invites, dus eigenlijk alleen je online vrienden, moet spelen omdat ze zo lastig zouden zijn. Volgende week gaan we het allemaal meemaken, want dan ligt Destiny in de winkel.