Boek: Sigmund 16e Sessie - Peter de Wit

Onlangs werd er al een zeer vermakelijk boekwerkje van deze tekenaar onder de aandacht gebracht op FOK! De Burka Babes schuimden als de humoristische en vaak scherpe zwarte koepeltjes de straten af. Tekenaar Peter de Wit is echter het meest bekend om zijn geesteskind Sigmund.

De seksueel gefrustreerde psychiater, met een behoorlijk aantal beroeps deformaties en een soms wat vervreemd wereldbeeld, trekt in de nieuwe samenvattende bundel van dit jaar weer ten strijde. De zestiende sessie alweer. De Volkskrant bood ook afgelopen jaar weer voldoende ruimte om Sigmund zijn gang te laten gaan. Etterlijke malen loopt de kleine Sigmund weer een blauwtje op de bekende barkruk, blaft hij patiënten met (triviale) problemen af en verbaast zich over nieuwe trends of nieuwsfeiten. Het burgertruttelijke Nordic Walking komt er bijvoorbeeld slecht vanaf. De onverschilligheid en doelgerichte cynische opmerkingen zijn ook dit jaar weer een lust voor de lachspieren.


Desalniettemin merk je wel dat Sigmund al een tijdje meegaat. De Burka Babes bleken dit jaar over scherpere ammunitie te beschikken. Rakere en grovere grappen die het tijdsbeeld iets beter weergeven. Maar goed, Sigmund blijft zeker een aanwinst voor stripminnend Nederland en hopelijk spuit hij zijn frustraties over de kneuterigheid van ons land nog vele jaren! Zo, nu hebben we genoeg geluld over het stripboek, tijd voor nog meer voorbeelden van dit 71 pagina tellende boek.









Uitgever: De Harmonie ISBN: 9789061698340 Pagina's: 71
Waardering: