Gadget: Icarus Go

Foto’s en en muziek

De Icarus Go heeft een foto- en muziekoptie. Ik heb een paar foto’s op de Go gezet, en de weergave hiervan is ruim voldoende te noemen. Net zoals bij het kiezen van een e-book ga je via het hoofdmenu eenvoudig naar de foto’s toe. Het bladeren tussen de foto’s gaat net zoals bij de boeken door middel van de pijltjestoetsen links onderin. Met zijn acht grijstinten heeft de Go wel wat moeite met felle kleurschakelingen die van origine in de kleurenfoto’s zitten, zoals een dun wolkendek met de zon er achter. Natuurlijk jammer dat de foto’s niet in kleur worden weergegeven, maar dat weet je van te voren en dat mag de pret dan ook niet drukken. Zeker niet als je de Go misbruikt als vermomde USB-stick.

foto 2

foto 1

Wat ik een absolute bonus vind, is dat de Icarus Go een muziekoptie heeft. Je kunt dus met de Go heerlijk muziek luisteren terwijl je aan het lezen ben. Dat is vooral onderweg in het openbaar vervoer een erg handige feature. Je hoeft dankzij de Go niet meer met èn een mp3-speler èn de e-reader rond te sjouwen. De Go voorziet in beiden.

Om muziek te luisteren ben je wel verplicht een koptelefoon te gebruiken daar de Go geen speaker heeft. Wederom via het hoofdmenu ga ik naar mijn muziek. Er opent zich een lijst van alle muziek die ik op de Go heb gezet. Hier kom je een toch wel lastig probleem tegen, alle muziek staat namelijk op alfabetische volgorde, op naam van het nummer. Dus je hebt weinig andere keus dan gewoon een nummer te kiezen en de muziek die langskomt te luisteren. Je kunt wel zoeken, maar dat helpt niet veel. Hooguit dat je dan bij het gezochte nummer kan starten. De Go heeft dus geen albumfunctie, en ook geen playlistfunctie. Dat is op zich wel een gemiste kans.

In de praktijk levert het echter geen problemen op. Je hebt de Go in handen vooral om een boek te kunnen lezen en niet om uitgebreid muziek te luisteren. De muziek is vooral bedoeld als achtergrondmuziek. Als je dat in gedachten houdt en daar je muziek op uitzoekt voor de Go is het een heerlijke feature.

muziekfunctie