LottoNL-Jumbo neemt vijf Nederlanders mee naar Giro d'Italia

LottoNL-Jumbo heeft zijn Giro-selectie bekend gemaakt. De Nederlandse ploeg neemt vijf Nederlanders mee naar de eerste grote ronde van het jaar. George Bennett zal worden uitgespeeld als kopman in het algemeen klassement.

De Nieuw-Zeelander lijkt klaar voor een goed klassement. Bennett werd in de laatste voorbereidingskoers voor de Giro d'Italia vijfde in de Tour of the Alps achter Thibaut Pinot, Domenico Pozzovivo, Miguel Angel Lopez en Chris Froome.

Naast dat de Nederlandse ploeg gaat voor een goed klassement met Bennett mikt LottoNL-Jumbo ook op ritzeges. Danny van Poppel moet het doen in de sprints, Robert Gesink in de bergetappes. Jos van Emden wordt uitgespeeld voor de tijdritten, nadat hij vorig jaar de afsluitende tijdrit in Milaan won.

Selectie LottoNL-Jumbo: George Bennett, Robert Gesink, Koen Bouwman, Bert-Jan Lindeman, Jos van Emden, Danny van Poppel, Gijs Van Hoecke en Enrico Battaglin.

Ook de Italiaanse ploeg Bardiani-CSF heeft de selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Italië. De ploeg rekent in de bergetappes op Giulio Ciccone, terwijl in vlakke etappes Andrea Guardini voor dagsucces moet zorgen. 

Naast Ciccone en Guardini komen ook Simone Andreetta, Enrico Barbin, Mirco Maestri, Manuel Senni Paolo Simion en Alessandro Tonelli aan de start van de Giro d'Italia. Tonelli en Simion wonnen afgelopen week nog een etappe in de Ronde van Kroatië.

"We hebben gekozen voor een jonge selectie, die tegelijkertijd al flink wat ervaring met zich meebrengt. Met Guardini en Simion hebben we twee renners die in de sprints een rol kunnen spelen. Ciccone en Senni zijn dan weer onze pionnen voor het hooggebergte. Tot slot mogen Andreetta, Barbin, Maestri en Tonelli zich als aanvallers uitleven in de vroege vlucht", aldus ploegleider Stefano Zanatta op de website van de ploeg.

Bardiani - CSF: Simone Andreetta, Enrico Barbin, Giulio Ciccone, Andrea Guardini, Mirco Maestri, Manuel Senni, Paolo Simion en Alessandro Tonelli.