Roglic bezorgt LottoNL-Jumbo de zege in Tirreno-Adriatico, Thomas nieuwe leider

Primo¸ Roglič heeft de derde etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Sloveen in dienst van LottoNL-Jumbo was in een etappe van 239 kilometer de beste op de slotklim naar Trevi. Geraint Thomas van Team Sky nam de leiderstrui over van Patrick Bevin.

Al vroeg na de start kozen vijf renners voor de aanval met daarbij Dennis van Winden. De Nederlander had het gezelschap van Nicola Bagioli, Sho Hatsuyama, Stepan Kuriyanov, Jacopo Mosca. Ze pakte meer dan zeven minuten voorsprong op het peloton. maar met nog twaalf kilometer te fietsen werden ze ingelopen door de voorwacht van het peloton.

Een groep van een veertigtal renners begon aan de slotklim van 2,5 kilometer, met stijgingspercentages tot twintig procent. Op anderhalf kilometer van de streep koos Roglič als eerste voor de aanval. De Sloveen van LottoNL-Jumbo sloeg meteen een gat op de rest van de groep. Adam Yates reageerde even later wel, maar kon het gat niet meer dichten op Roglič.

Wilco Kelderman kwam als negende als beste Nederlander over de streep en staat daarmee op de zevende plaats in het algemeen klassement. Ploeggenoot Tom Dumoulin moest wat meer toegeven dan Kelderman en kwam als 21ste over de finish. Hij staat nog wel steeds in de top tien van het algemeen klassement.