Politie voorspelt overvallen pizzabezorgers

Kennelijk kan de politie in de toekomst kijken. Zo voorspelt zij dat op 12 december 2018 een 18-jarige Schiedamse pizzabezorger het slachtoffer wordt van een zinloze overval. Hij zal op de Eduard van Beinumlaan beroofd worden van een pakje sigaretten en wat fastfood. 

Ook weten ze te voorspellen dat op 15 december 2018 in Dordrecht een 17-jarige pizzabezorger beroofd zal worden van de pizza die hij moest bezorgen en van vijftig euro. Dit zal gebeuren op de Troelstraweg. 

Op zondag 16 december 2018 zal een 18-jarige Rotterdammer onder bedreiging van een vuurwapen op de  Palsterkamp een pizza en zijn portemonnee moeten afstaan. Daarnaast zal op diezelfde dag een 15-jarige knul op de Watertorenweg worden beroofd door vier mannen op het moment dat hij op zijn telefoon de route naar zijn afleveradres bekijkt. 

(tekst gaat verder onder de foto)

Politie Rotterdam voorspelt de toekomst
Politie Rotterdam voorspelt de toekomst

Uiteraard steken we lichtelijk de draak met de politie in dit bericht. De overvallen hebben afgelopen maand plaatsgevonden. De politie vraagt dan ook aandacht voor het feit dat pizzabezorgers, ondanks dat steeds meer winkels overgaan op 'cash-free' bezorgen, toch nog doelwit zijn van overvallers. Omdat de slachtoffers vaak jong zijn, en de ervaringen traumatisch, is het lastig om de daders op te sporen. 

De overvallen vinden vaak in de avonduren plaats, en meestal op plaatsen waar geen camera's hangen. Dit, in combinatie met de impact die de overval op de bezorgers heeft, maakt het lastig voor de bezorgers om een duidelijk signalement van de daders te geven. De politie roept burgers dan ook op om mogelijke camerabeelden te delen of informatie anoniem te delen met de politie. 

Op het moment van schrijven van dit artikel, ontdekte de politie hun fout en heeft deze hersteld. Je kunt het originele artikel hier vinden.