Wellens opnieuw de beste in de Trofeo Serra Tramuntana

Tim Wellens heeft voor het tweede jaar op rij de Trofeo Serra Tramuntana gewonnen. De Belg van Lotto Soudal was in een sprint bergop te snel voor Gianni Moscon. Alejandro Valverde zou derde over de finishstreep komen.

Elmar Reinders was een van de eerste renners die in de aanval trok. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij zou geen ruimte krijgen van het peloton. Later zou Sondre Holst Enger in de aanval trekken. De Noor, die dit seizoen uitkomt voor Israel Cycling Academy, zou een voorsprong van vier minuten pakken op het peloton, maar zou ruim voor de finsh terug worden gepakt door het peloton.

Op zo'n 50 kilometer van de finish reed een sterke kopgroep weg op de Coll de Sa Batalla. Alejandro Valverde ging samen met Gianni Moscon, Gianluca Brambilla, Gregor Mühlberger en Tim Wellens in de aanval. Net voor de top van de klim van tweede categorie moest Brambilla en Mühlberger lossen, maar het tweetal zou in de afdaling weer aansluiten bij Valverde, Moscon en Wellens.

Op de Coll den Bleda, laatste klim van de dag, moesten Valverde en Mühlberger de andere aanvallers laten gaan, maar Valverde zou weer terugkeren bij Brambilla, Moscon en Wellens. In de slotkilometers wist Wellens samen met Moscon bij de andere aanvallers waarna de Belg het in een oplopende sprint wist af te maken.

Bauke Mollema was de beste Nederlander met een achtste plaats. Naast Mollema was er met Pim Ligthart nog een Nederlander in de top tien. De Nederlander zou negende worden.