Van Riessen sprint naar zege op NK baanwielrennen

Op de tweede dag van het NK baanwielrennen heeft Laurine van Riessen in het Sportpaleis in Alkmaar goud gewonnen op het onderdeel sprint. De oud-schaatsster was in de finale te sterk voor Elis Ligtlee. De derde plek ging naar Shanne Braspennincx die in de strijd om het brons Steffie van der Peet versloeg.

Amy Pieters zou het goud pakken op de individuele achtervolging. De wielrenster van Boels-Dolmans was in de finale te sterk voor Loes Adegeest. Het brons ging naar Michelle de Graaf. "Ik ben hier absoluut blij mee. Voor mijn doen rijd ik tot twee keer toe echt een goede tijd. Volgens mij is dit de eerste keer dat ik onder de 3.40 reed en dat direct twee keer. Voor de tweede rit was ik wel een stuk zenuwachtiger. Juist nu wist ik niet hoe ik hersteld zou zijn, maar het ging eigenlijk wel prima", liet Pieters na afloop weten.

Bij de mannen veroverde Roy Eefting de Nederlandse titel op de scratch. De 28-jarige baanrenner had woensdag al zilver gepakt op de ndividuele achtervolging. Jan Willem van Schip, die Nederlands kampioen werd op het omnium, moest genoegen nemen met de tweede plaats. Wim Stroetinga pakte brons.