Contador: "Schorsing één van de grootste onrechtvaardigheden in de sportgeschiedenis"

Alberto Contador heeft in een interview teruggeblikt op zijn carrière. De Spanjaard zette na de Ronde van Spanje, waarin hij vijfde werd, een punt achter zijn profloopbaan. Hoewel hij officieel zeven grote rondes achter zijn naam heeft, telt hijzelf ook de geschrapte eindzeges in de Tour van 2010 en de Giro van 2011 mee. Mijn schorsing is nog steeds één van de grootste onrechtvaardigheden in de sportgeschiedenis, zo vertelde hij in het interview op de Spaanse radio.

De Spanjaard heeft altijd beweerd dat hij geen doping heeft gebruikt en bij zijn positieve test gaf hij het eten de schuld. "De organisator van de Ronde van Castilla y Leon was die avond in de Tour en bracht een bezoek aan ons hotel. De kok suggereerde dat hij voor ons een lekker stuk vlees in de pan kon leggen, dat hij net had gekocht. Samen met drie ploeggenoten at ik ervan."

"Dat was één van de grootste onrechtvaardigheden in de sportgeschiedenis”, verklaarde Contador aan het Spaanse radiostation Onda Cero. "Ik onthoud vooral het werk dat ik deed in aanloop naar de Tour 2010 en de Giro 2011. Maar ook de reacties van de mensen die me tijdens die periode steunden. Ik schenk geen aandacht wat er toen in de kranten is verschenen. Ook al zal ik dat gevoel altijd blijven meedragen, het was één van de grootste onrechtvaardigheden in de sportgeschiedenis", aldus de Spanjaard op de radio.

In het interview gaf ook aan wanneer hij exact de knoop doorhakte om te stoppen met wielrennen op het hoogste niveau. "Eigenlijk dacht ik er nog aan om door te doen tot de Giro in 2018. Maar toen viel ik tweemaal in de negende rit van de Tour en verloor ik de kans op een goed eindklassement. Dat was de druppen en toen nam ik de beslissing om ermee op te houden."

Contador nog altijd oneens met dopingschorsing (Foto: Pro Shots/George Deswijzen)
Contador nog altijd oneens met dopingschorsing (Foto: Pro Shots/George Deswijzen)