Colbrelli sprint naar zege in Coppa Bernocchi

Sonny Colbrelli heeft de Coppa Bernocchi. In de 99e editie was de Italiaan de snelste in een sprint voor de Canadees Guillaume Boivin en zijn landgenoot Sacha Modolo. Michael Albasini die woensdag nog de Coppa Agostoni wist te winnen, zou als vierde over de finishlijn komen.

Filippo Ganna (UAE Emirates) zou samen met El Mehdi Chokri (Dimension Data for Qhubeka) en Patrick Gamper (Tirol Cycling) de vroege vlucht vormen. Het drietal zou een mooie voorsprong bij elkaar fietsen.

Met nog dertig kilometer te gaan zou er ook beweging in het peloton zijn. Daniele Bennati was de eerste maar de renner die uitkwam voor de nationale selectie zou geen ruimte krijgen. Er waren daarnaast nog een aantal pogingen, maar niemand raakte ver weg.

Bij de vroege vluchters moet eerst Chokri afhaken en op dertien kilometer moest ook Ganna de Oostenrijker Gamper laten gaan. De renner van Tirol Cycling hield goed stand tegenover het peloton. Met nog vijf kilometer te gaan had hij nog tien seconden op een uitgedund peloton.

Gamper bleef goed volhouden, maar in de laatste kilometer werd hij toch gegrepen. In de sprint was Colbrelli duidelijk de beste voor Boivin en Modolo.