Waterman kan Ronaldo en Ramos niet stoppen

Real Madrid heeft woensdagavond een eenvoudige overwinning in groep H van de Champions League geboekt. De titelverdediger was in eigen huis te sterk voor APOEL Nicosia, dat de schade voor rust nog beperkt kon houden. Cristiano Ronaldo nam twee doelpunten voor zijn rekening.

In de eerste helft was Real Madrid zeer nadrukkelijk aanwezig, al vertaalde zich dat niet in een riante voorsprong. De start was nog veelbelovend, met een openingsdoelpunt in de twaalfde minuut. Na voorbereidend werk van Gareth Bale vanaf links schoot Ronaldo de bal achter Boy Waterman, die net als Lorenzo Ebecilio aan het startsignaal was verschenen: 1-0.

Zidane zag hoe zijn team daarna nadrukkelijk naar meer doelpunten zocht, maar niet scherp in de laatste meters was. Keylor Navas had van APOEL weinig te duchten: het bezoek uit Cyprus kwam niet verder dan een inzet van Roberto Lago. Voor Mateo Kovacic zat het duel er na twintig minuten al op, wegens blessureleed.

Eén minuut na rust leek Ronaldo de 2-0 te maken, maar ondanks zijn protesten was de arbitrage van mening dat de bal de lijn niet was gepasseerd na een inzet op het aluminium. Vier minuten later was het alsnog raak: na een handsbal van Lago faalde Ronaldo niet oog in oog met Waterman.

Na een uur spelen liep Real Madrid verder uit: Ramos zette zelf een aanval op, nam positie in het strafschopgebied in en zorgde met een zachte omhaal van dichtbij voor de 3-0. Real Madrid, en met name Ronaldo, zocht naar meer treffers, maar Waterman hield zijn team enkele malen op de been en voorkwam daarmee een fikse afstraffing in het Santiago Bernabéu.