Nadal wint eenzijdige US Open-finale

Rafael Nadal heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de US Open gewonnen. De Spaanse tennisser was in de finale in New York een maat te groot voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, die voor het eerst in zijn leven een Grand Slam-finale speelde.

Al vroeg in de eerste set had Anderson moeite om zijn serivce vast te houden, maar het lukte aanvankelijk nog wel. Op 3-3 werd hij dan toch gebroken en een servicegame later gebeurde dat nog eens.

In de tweede set ging het een stuk beter voor Anderson, die aanvankelijk geen breakkansen weggaf. Op 3-2 ging het echter alsnog fout en plaatste Nadal de break, wat hem ook de tweede set opleverde.

De derde set leverde al in de eerste game serviceverlies op voor Anderson, die op zijn beurt op Nadal's opslag geen potten kon breken. Pas op 5-4 kreeg hij het voor het eerst voor elkaar om deuce op het scorebord te krijgen op Nadal's opslag, maar die maakte het alsnog af: 6-3, 6-3, 6-4.

Na 2010 en 2013 is het voor Nadal de derde titel in New York en zijn zestiende Grand Slam-titel in totaal. Anderson was de eerste Zuid-Afrikaan sinds Kevin Curren (Australian Open 1984) die een Grand Slam-finale speelde.