Team Sky versterkt zich met twee Spanjaarden

Team Sky heeft zich voor komend seizoen versterkt met twee Spanjaarden: Jonathan Castroviejo en David de la Cruz. Castroviejo komt over van Movistar en tekent een contract voor drie jaar bij de Britse ploeg. De la Cruz zal een contract voor twee jaar tekenen bij de ploeg van Dave Brailsford.

Castroviejo werd drie keer Spaans kampioen tijdrijden, waaronder dit jaar. Daarnaast won hij vorig jaar ook het Europees kampioenschap tijdrijden en werd hij vierde op de olympische spelen.

"Ik kijk er naar uit deel uit te maken van dit team", aldus Castroviejo. “Iedereen kent de sterkte van Sky. Ik hoop zelf mijn bijdrage te kunnen leveren aan nieuwe successen in de toekomst."

Xabi Artexte, coach bij de Britse ploeg, ziet een belangrijke rol voor Castroviejo voor komend seizoen in de ploeg. "Hij is een van de beste tijdrijders van het moment, maar het is ook een renner die goed kan presteren in kortere rittenkoersen. We zien in hem iemand die zowel voor eigen kansen kan gaan, maar ook belangrijk kan zijn voor het team."

De La Cruz reed de afgelopen drie seizoenen voor Quick-Step Floors. De 28-jarige Spanjaard won vorig jaar een rit in de Ronde van Spanje en werd zevende in het eindklassement. Dit jaar wist De La Cruz een rit te winnen in Parijs-Nice en in de Ronde van het Baskenland. 

"Ik heb genoten van mijn tijd bij Quick Step, maar ik denk dat Team Sky goed begrijpt wat ik nodig heb. Ik zie uit naar de nieuwe uitdaging", laat De La Cruz in zijn eerste reactie weten.