Froome verlengt contract bij Team Sky

Chris Froome zal tot en met 2020 aan het wielerteam Sky verbonden blijven. De drievoudig winnaar van de Tour de France heeft aan de vooravond van de 104e Tour de France zijn handtekening onder het nieuwe contract gezet dat hem twee jaar langer aan de Britse formatie bindt.

De 32-jarige Froome had geen enkele moeite om tot zijn besluit te komen, vanwege de stabiliteit binnen de ploeg. "Dit was een makkelijke beslissing. Voor mij voelt het team als mijn thuis. Mede daardoor is onze samenwerking succesvol. Je kunt je als coureur volledig op je werk concentreren en op het winnen van wedstrijden. Onze overwinningen in de Tour vormen een groot deel van de teamhistorie. Ik kijk ernaar uit om nu onderdeel te zijn van de toekomst van Team Sky."

Afgelopen winter kwam er toch een smet op de Britse ploeg, omdat bekend werd dat er allerlei twijfelachtige verklaringen waren over de medicatie voor voormalig Tourwinnaar Bradley Wiggins. Ook teambaas Dave Brailsford ging hierbij niet vrijuit. Froome wil er niet te veel woorden aan vuil maken. "Ik heb alle vertrouwen in de mensen met wie ik werk."