Valentino Rossi: "Als ik competitief blijf, ga ik ook na 2018 door"

Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi wil na 2018 actief blijven in de MotoGP als hij nog steeds kan blijven winnen. Dit liet de 38-jarige Italiaan weten tijdens de persconferentie van de Duitse ronde van het wegracekampioenschap. 

Afgelopen weekend behaalde Il Dottore in het Nederlandse Assen de 115e Grand Prix zege van zijn carrière, waarvan 10 op het Drentse circuit. Hiermee heeft hij een record in handen: de wereldberoemde coureur heeft de langst winnende carrière over alle klasses - maar liefst 20 jaar en 313 dagen. 

Door deze prestatie kwam vanzelfsprekend tijdens de persconferentie voor dit raceweekend de toekomst van de racer ter sprake. Aan het einde van volgend jaar loopt zijn contract bij Yamaha af. Hierover zei Rossi: "Toen ik afgelopen jaar mijn nieuwe contract met Yamaha tekende, dacht ik dat het misschien wel eens mijn laatste contract zou zijn, al wist ik dat niet helemaal zeker. Begin volgend jaar neem ik definitief een besluit. Als ik dan nog steeds mee kan doen en in staat ben om te winnen dan ga ik door."

Met zijn 115 zeges heeft The Doctor nog een lange weg te gaan naar het all-time zegerecord van Giacomo Agostini, met 122 Grand Prix overwinningen. Toch staat de coureur momenteel op de derde plek in het wereldkampioenschap, op slechts 7 punten van leider Andrea Dovizioso en op maar drie punten van teamgenoot Maverick Viñales. Rossi wordt zelf op de hielen gezeten door Marc Márquez waarop hij enkel 4 punten voorsprong heeft.

Zondag vindt om 13.20 uur de Duitse MotoGP-ronde plaats op de Sachsenring. De race is live te volgen via Eurosport 1.