Morbidelli wint ook Moto2-race in Assen

Franco Morbidelli heeft de Grand Prix van Nederland in de Moto2 gewonnen. De Italiaanse WK-leider was op het TT Circuit van Assen de beste in een enerverende race.

Thom Lüthi pakte vanaf plek drie de leiding, met polesitter Morbidelli, Miguel Oliveira, Takaaki Nakagami, Xavier Simeon en Mattia Pasini achter zich aan. Al snel kwam Lüthi een beetje in de problemen en de Zwitser viel terug naar plek vier, met Morbidelli op kop. Na vier ronden nam Oliveira de leiding over in de GT-bocht, terwijl Alex Marquez zich naar plek vier vocht.

Nog eens vier ronden later nam Pasini de leiding over, terwijl Nakagami in één beweging voorbij Oliveira en Morbidelli kwam. Niet veel later pakte de Japanner zelfs de leiding, waarmee we al de vijfde leider in de wedstrijd hadden. De groep bleef lang samen en met nog zes ronden te rijden bestond de kopgroep nog altijd uit zes man: Nakagami, Morbidelli, Lüthi, Marquez, Pasini en Oliveira.

Drie ronden voor het einde nam Lüthi de leiding over, waarbij hij even een klein gaatje sloeg. Marquez moest de vijf bij het ingaan van de slotronde laten gaan, terwijl hard gevochten werd om de winst. Lüthi begon als leider aan de slotronde, maar Morbidelli pakte hem in de Strubben en dat bleek de beslissende actie. De Italiaan won, voor Lüthi. Pasini kwam als derde over de streep, maar alleen omdat hij de GT-bocht afsneed en zo voor Nakagami terecht kwam. Na de race werd hij dan ook een plekje teruggezet en dus pakte de Japanner plek drie.