Gaviria sprint naar derde zege Giro d'Italia

Fernando Gaviria heeft de twaalfde etappe gewonnen in de Giro d'Italia. De Colombiaan van Quick Step Floors was de beste na 229 kilometer. Jakub Mareczko werd tweede voor Sam Bennett. In het algemeen klassement verandert er niks, waardoor Tom Dumoulin aan de leiding blijft staan.

Snel na de start ontstond er een kopgroep van drie renners: Marco Marcato (UAE Team Emirates), Sergey Firsanov (Gazprom-RusVelo) en Mirco Maestri (Bardiani-CSF). Het drietal kreeg een maximale voorsprong van zeven minuten op het peloton, waar de sprintersploegen de controle behield.

Maestri hield het langst vol van de vluchters. De Italiaan van Bardiani-CSF werd op zeven kilometer van de streep gegrepen door het peloton, waarna de sprintersploegen zich konden opmaken voor de massasprint.

Bora - Hansgrohe trok de sprint goed aan voor Bennett, maar de Ier kon niet profiteren van het goede werk van zijn ploeg en zou uiteindelijk derde worden. Gaviria was wederom de snelste in de massasprint. Voor de Colombiaan is het alweer zijn derde zege in de Giro.