Viviani sprint naar de winst in de derde etappe Ronde van Romandië

Elia Viviani heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De Italiaan van team Sky was de snelste in de massasprint voor Sonny Colbrelli en Michael Schwarzmann. Fabio Felline blijft leider in het algemeen klassement.

Al snel na de start vormde zich een kopgroep van zeven renners: Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Davide Martinelli (Quick-Step Floors), Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe), Toms Skujins (Cannondale-Drapac), Hugo Houle (AG@R Mondiale)en Nikita Stalnov (Astana). De zeven zouden een maximale voorsprong van drie minuten krjgen van het peloton.

Op 37 kilometer was het al over voor de vluchters dat kwam mede door het harde werk van Bahrain Merida. Op de laatste klim van de dag dertig kilometer van de streep kozen Simon Clarke (Cannondale-Drapac) en Arnaud Courteille (FDJ) voor de aanval, maar ze kregen geen ruimte van het peloton. Later zouden onder meer ook Bob Jungels (Quick-Step Floors) en Andrey Amador (Movistar) ook in de aanval gaan, maar ook hun kregen geen ruimte.

De aanval van Alex Dowsett was de meest succesvolle. De renner van Movistar kreeg een halve minuut bijelkaar gefietst, maar op drie kilometer van het einde werd de Brit gegrepen door het peloton. De sprintersploegen konden zich gaan opmaken voor een massasprint.

Bora - Hansgrohe leek goed op weg om de sprint aan te trekken voor Schwarzmann, maar de Duitse ploeg werd verrast door Alexander Edmondson, die heel snel over iedereen heen ging. Viviani was het meest attent en won voor Colbrelli en Schwarzmann. Edmondson werd uiteindelijk vierde in de massasprint.