Küng pakt de winst in Romandië

Stefan Küng heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De Zwitser van BMC was in een met twee te sterk voor Andriy Grivko. Fabio Felline blijft leider in het algemeen klassement.

Door het slechte weer werd de tweede etappe in Romandië twintig kilometer ingekort. De start werd nu gegeven in Aigle in plaats van Champéry. Net zoals gisteren koos Sander Armée van Lotto Soudal voor de aanval. De Belg kreeg drie renners met zich mee: Stefan Küng (BMC), Andriy Grivko (Astana) en Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert). De vier hadden een maximale voorsprong van meer dan vijf minuten. De Let Toms Skuijns (Cannondale-Drapac) en de Chinees Meiyin Wang (Bahrein-Merida) gingen nog in de tegenaanval, maar de twee kwamen nooit vooraan aansluiten.

Op de bergjes onderweg nam Armée de punten mee. De Belg kwam op alle drie de bergjes als eerste boven, waardoor de renner van Lotto Soudal de bergtrui overnam van Simon Yates. Armée moest op twintig kilometer van de streep lossen bij de kopgroep.

Met nog vier kilometer te gaan moest ook Veuchelen eraf bij de kopgroep. De twee hadden op dat moment nog één minuut voorsprong op het peloton. Grivko en Küng mochten dus onder elkaar uitvechten wie zou winnen op de oplopende finish in Bulle. Küng begon als eerste aan de sprint en won vrij gemakkelijk voor Grivko. Het peloton kwam binnen op twintig seconden waar Sonny Colbrelli de sprint won.