VVD-ministers wachten uitleg Keizer af

De bewindslieden van de VVD wachten af wat de uitleg is van de in opspraak geraakte VVD-voorzitter Henry Keizer. Dat hebben ze woensdag geantwoord op vragen over de kwestie. Volgens journalisten van Follow the Money heeft Keizer niet integer gehandeld bij een zakendeal.

"Het lijkt mij heel goed om eerst eens naar Keizer te luisteren, voor daar commentaar op te leveren", zegt minister Henk Kamp (Economische Zaken). Ook op de vraag of de integriteitscommissie van de VVD een onderzoek moet instellen, antwoordt Kamp dat er wat hem betreft eerst meer informatie op tafel moet komen. "Ik heb veel vertrouwen in de heer Keizer", wil Kamp wel kwijt.

Ook de demissionaire VVD-ministers Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), Edith Schippers (Volksgezondheid) en Jeanine Hennis (Defensie) vinden dat de partijvoorzitter eerst zelf zijn verhaal moet doen. "Voor mij is van belang dat de heer Keizer zelf reageert, en dat gaat hij doen", aldus Hennis.

Keizer en zijn zakenpartners zouden een schijntje hebben betaald voor het uitvaartbedrijf De Facultatieve. De partijvoorzitter zelf ontkent dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Hij wil vrijdag uitleg over de deal geven tegenover een aantal journalisten.

VVD-ministers wachten uitleg Keizer af
VVD-ministers wachten uitleg Keizer af (Foto: ANP)