Verschoor 7e in tweede race Formule Renault, Opmeer achterin

De tweede race van het openingsweekeinde in de Eurocup Formule Renault 2.0 heeft een zevende plek opgeleverd voor de Nederlandse debutant Richard Verschoor. De 16-jarige Red Bull-junior had daar wel een klein beetje geluk voor nodig.

Verschoor vertrok op een zonnig Monza als dertiende, vier plekken achter zijn land- en leeftijdsgenoot Jarno Opmeer. De twee lagen in het eerste deel van de race constant bij elkaar in de buurt, rond de tiende plek. Daar waren ze in gevecht verwikkeld met onder meer Red Bull-junior Neil Verhagen uit de VS, de Brit Max Fewtrell en de Chinees Yi Yefei. 

Na een botsing tussen Alex Peroni en Henrique Chaves reed het veld lang achter de safety car alvorens de boel weer op gang getrokken werd. Will Palmer, het broertje van F1-coureur Jolyon, reed van begin tot eind op kop en won de race, terwijl Sacha Fenestraz na een fel duel met Max Defourney de tweede plek pakte.

De strijd om het podium had nog wel de nodige voeten in de aarde, want aanvankelijk leken Robert Shwartzman en Gabriel Aubry er aanspraak op te maken. In de slotfase deed Shwartzman echter een overenthousiaste poging om Aubry in te halen en voor beiden eindigde dat in het gras. Voor Verschoor was dat goed nieuws, want hij kon zo oprukken naar de zevende plek, vlak achter Yi die hij ondanks regelmatig aandringen niet kon passeren.

Opmeer moest gedurende de race door technische problemen de pitstraat in en viel ver terug. Hij haalde nog wel een paar coureurs in, maar kwam niet verder dan de 21e plaats.