Valverde pakt voor de vijfde keer de winst in Waalse Pijl

Alejandro Valverde heeft voor de vijfde keer in zijn carrière en voor de vierde keer op rij de Waalse Pijl gewonnen. De renner van Movistar was op de Muur van Huy de sterkste voor Daniel Martin en de Belg Dylan Teuns.

Al vroeg na de start kwam er een groep van zes renners tot stand: Yoann Bagot (Cofidis), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Olivier Pardini (WB-Aqua Protect-Veranclassic), Fabien Doubey (Wanty-Groupe Gobert) Romain Guillemois (Direct Energie) en Daniel Pearson (Aqua Blue Sport). De kopgroep zou een maximale voorsprong van zes minuten pakken op het peloton, waar Movistar de leiding nam.

Op veertig kilometer was de vroege vlucht ten einde. Alessandro De Marchi was de volgende die het probeerde. De Italiaan van BMC kreeg na enige tijd gezelschap van Bob Jungels, Niet veel later zou de Luxemburgs kampioen de Italiaan achterlaten en bouwde zijn voorsprong uit naar vijftig seconden.

Op de voorlaatste helling de Côte de Cherave koos Rafal Majka voor de aanval, maar de Pool kreeg onder meer Valverde met zich. Ondanks dat de aanval geen succes had, werd het verschil wel kleiner met Jungels.

Op de Muur van Huy was het snel over voor de Luxemburger. Op de klim bleef het lang rustig totdat David Gaudu in de aanval. Valverde reageerde meteen op de aanval van de Fransman en ging er ook meteen overheen en won makkelijk. Martin werd tweede op enkele fietslengtes van Valverde. Teuns maakte het podium compleet.

Robert Gesink was met een vijftiende plek de beste Nederlander.

Samen goed voor acht titels. (PRO SHOTS/George Deswijzen)
Samen goed voor acht titels. (PRO SHOTS/George Deswijzen)