Duitse Vogel wederom koningin van de sprint

Baanwielrenster Kristina Vogel heeft zich wederom laten kronen tot koningin van de individuele sprint. De 26-jarige Duitse veroverde op het WK in Hong Kong haar derde wereldtitel op het onderdeel waarop ze vorig jaar ook al olympisch kampioene werd.

Vogel won in de halve finales de eerste heat tegen Lee Wai Sze, tot verdriet van het thuispubliek. Ook de tweede heat werd een prooi voor de Duitse, maar daarbij dook ze onder de rode lijn: dat mag, maar daarna mag je niet weer boven die lijn uitkomen, iets wat Vogel wel deed. Toch greep de jury niet in en zo stond Vogel in de finale.

Daarin nam ze het op tegen de Australische Stephanie Morton, die de Litouwse veterane Simona Krupeckaite uit het toernooi geknikkerd had. In de eerste heat moesten de dames opnieuw starten, nadat Morton met mechanische pech te kampen kreeg. Vogel hield het hoofd echter ijzig koel en liet de Australische geen schijn van kans. 

De fans in Hong Kong konden toch nog juichen, want Lee rekende in twee heats af met Krupeckaite in de strijd om het brons.