Gaviria sprint naar zege in Tirreno-Adriatico

Fernando Gaviria heeft de zesde etappe in de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Quick-Step Floors was de sterkste in de massasprint voor Peter Sagan en Jasper Stuyven. Nairo Quintana blijft leider in het algemeen klassement. 

In de zesde etappe van 168 kilometer met start en aankomst in Civitanova Marche. Op acht kilometer van de streep, kregen de renners nog een helling van 3 kilometer voor de wielen geschoven met een maximaal stijgingspercentage tot 8%.

Meteen na de start ontstond de vlucht van de dag: Ben Gastauer (AG2R La Mondiale), Davide Ballerini en Raffaello Bonusi (Androni Giocattoli-Sidermec), Simone Andreetta en Nicola Maestri (Bardiani-CSF), Alan Marangoni (Nippo-Vini Fantini), Jonas Henttala (Novo Nordisk). Het zestal zou na tien kilometer nog gezelschap krijgen van Pavel Kochetkov (Team Katusha-Alpecin)

Op 86 kilometer van de meet moest het peloton wachten op een trein. Ze stonden minutenlang stil vooraleer het weer kon vertrekken. Omdat de organisatie de oorspronkelijke voorsprong wilde behouden, moest ook de kopgroep stoppen aan de voet van het enige klimmetje van de dag. Ballerini pakte de punten op het bergje, waardoor de Italiaan zijn groene bergtrui veiligstelde.

De vluchters werden op tien kilometer van de streep gegrepen. Vicenzo Nibali ging op de laatste helling in de aanval, maar de Italiaan kreeg geen ruimte. Een poging van Fabio Felline, Niki Terpstra en Mattia Cattaneo had meer succes. 

Met nog iets meer dan twee kilometer tot aan de finish werd het trio gegrepen door het peloton. In de sprint was Gaviria te sterk voor Sagan en Stuyven. Quintana blijft leider in het algemeen klassement.