Nieuwe Aim Controller voor PSVR komt in mei

In mei verschijnt er een nieuwe Aim Controller voor PlayStation VR. Het VR-schietijzer wordt tegelijk uitgebracht met Sci-fi/VR-shooter Farpoint. De Aim Controller bevat ingebouwde motion sensors om samen te kunnen werken met de PS Camera.

Verder heeft de Aim Controller ingebouwde rumble-motortjes voor real-time feedback wanneer je de trekker overhaalt. Zoals iemand bij Eurogamer al opmerkte doet de controller een beetje denken aan een wandbeugel die je aantreft in een bejaardentoilet, maar dat mag de pret niet drukken aangezien je dat niet ziet tijdens het spelen. De shooter Farpoint is trouwens ook gewoon met een Dualshock-controller te spelen.

Een prijs in euro's is nog niet bekend, maar in ponden gaat de Aim Controller gebundeld met Farpoint weg voor zo'n 75 pond. Of de controller ook los te krijgen is is evenmin bekendgemaakt.

VR-shooters zijn een relatief nieuw fenomeen en er zijn nog niet heel veel titels beschikbaar. Epic Games bracht onlangs hun gratis VR-shooter Robo Recall uit voor de Oculus Rift en die kon op lovende reacties rekenen.