Briatore ziet jonge Senna in Verstappen: "Hij wordt wereldkampioen"

Flavio Briatore heeft zich weer eens lovend uitgelaten over Max Verstappen. De oud-teambaas van onder meer Michael Schumacher (Benetton) en Fernando Alonso (Renault) vergeleek Verstappen met een vrij illustere voorganger.

"Verstappen gaat de wereldtitel winnen", zegt de flamboyante Italiaan stellig. "Op basis van zijn manier van rijden en vooral wat ik tijdens de Grand Prix van Brazilië vorig jaar heb gezien durf ik te zeggen dat je hem een middelmatige auto kunt geven en dat hij dan nog steeds wereldkampioen wordt. Iets als Verstappen heb ik sinds de beginjaren van de jonge Ayrton Senna niet meer op een circuit gezien", aldus Briatore. "Iets veel beters dan Verstappen heeft de Formule 1 simpelweg niet te bieden op het moment."

Over de Nederlandse Red Bull-tiener is hij lovend, over de Formule 1 in het algemeen is hij dat zeker niet. "Het moet weer om de rijders gaan draaien. Wat kan het de fans nou schelen welke peperdure motor er in een auto ligt? We moeten gewoon meer auto's hebben die grofweg even snel zijn en dan komen de echte toppers vanzelf wel bovendrijven. Budgetten van honderden miljoenen euro's zijn veel te hoog en ontwerpers hebben het veel te veel voor het zeggen. Laten we om te beginnen dat DRS maar eens afschaffen", foetert Briatore. 

Een juichende Max Verstappen, volgens Briatore gaan we het nog veel vaker zien (Pro Shots/Action Images)
Een juichende Max Verstappen, volgens Briatore gaan we het nog veel vaker zien (Pro Shots/Action Images)