Van Avermaet: "Alles valt nu samen"

Greg Van Avermaet heeft zijn doel in de Tour de France nu al bereikt. De Belg zei voor aanvang van La Grande Boucle de gele trui te willen pakken en dat is hem vandaag gelukt. De renner van Team BMC kwam in Le Lioran solo over de finish en nam de leiding over in het algemeen klassement.

"Ik heb al meerdere Tours gereden en ben een paar keer dichtbij geweest", liet Van Avermaet na de finish weten. "Ik wist dat ik een kans had vandaag, want ik stond op achttien seconden (van Sagan in het klassement, red.). Ik ging mee in de ontsnapping en moest hard rijden. Ik ben blij dat alles nu samenvalt."

Van Avermaet begon de etappe van vandaag met een kopman van negen personen en bleef uiteindelijk met Thomas De Gendt over. "Wij waren de sterkste renners, het was één van ons twee. Ik wilde op zeker spelen en ben daarom in de aanval gegaan", aldus de dagwinnaar, die overigens ook nog een prima sprint in de benen heeft.

In de laatste kilometer van de dag gaf Van Avermaet flink gas en pakte zodoende nog wat extra tijd op zijn landgenoot. Het gat met nummer twee Julian Alaphilippe, leider in het jongerenklassement, bedraagt nu ruim vijf minuten.

Van Avermaet: "Alles valt nu samen" (Pro Shots / Action Images)
Van Avermaet: "Alles valt nu samen" (Pro Shots / Action Images)