Friends-cast weer bij elkaar voor tv-special

Fans van Friends, dat in 2004 aan zijn einde kwam, kunnen volgende maand voor het eerst in ruim een decennium de volledige cast weer bij elkaar zien. De zes acteurs komen samen voor een tv-special om regisseur James Burrows te eren.

Burrows regisseerde sinds 1975 rond de 120 tv-films en -series, met een totaal van 1000 afleveringen. Hij stond achter de camera voor onder andere Mary Tyler Moore, Cheers, 3rd Rock from the Sun, Will & Grace, 2 Broke Girls, Mike & Molly en ook 15 afleveringen van Friends. Zijn duizendste aflevering regisseerde hij in november voor de NBC-sitcom Crowded.

Naast als regisseur was Burrows ook actief op andere gebieden, zowel achter als voor de camera. Zo is hij een van de bedenkers van Cheers, en in Friends speelde hij ooit een regisseur voor een scène waar Joey Tribbiani een rol in speelde. Ook was hij te zien in kleine rollen in Cheers, Scrubs en de HBO-serie The Comeback, met Friends-ster Lisa Kudrow.

In de twee uur durende special, die volgende maand wordt uitgezonden op NBC, zijn ook castleden van andere door Burrows geregisseerde shows te zien, zoals The Big Bang Theory, Frasier en Taxi. Verwacht wordt dat van Friends voor het eerst alle zes de castleden weer bij elkaar zullen zijn.

Friends cast on stage