[eSports] Rocket League NA-EU

Vandaag is beslist wie definitief het beste Rocket League-team van de wereld is. De kampioen van Noord-Amerika Cosmic Aftershock, speelt tegen de beste van Europa Flipsid3. De wedstrijd is georganiseerd door MLG (Major League Gaming) en door hen ook live uitgezonden en voorzien van commentaar.

De wedstrijden worden om en om op verschillende servers gespeeld. De eerste wedstrijd is op Amerikaans grondgebied. Cosmic Aftershock, met Gibbs, Sadjunior en Kronovi beginnen dus met een lage ping. Het Europese Flipsid3, dat in tegenstelling tot Cosmic Aftershock al een bekende esportsorganisatie is speelt met Markydooda, M1k3rules en Kuxir97. Doordat de servers enkele duizenden kilometers verderop zijn spelen zij met een ping van minimaal tachtig en maximaal 110. Het is dan ook geen verassing dat de Amerikanen de eerste wedstrijd winnen.

De tweede wedstrijd is aan de andere kant van de oceaan. Flipsid3 heeft in interviews gezegd dat de enige manier om Cosmic Aftershock af te stoppen is door agressief te spelen. De eerste wedstrijd lukt dat niet helemaal, maar de tweede wedstrijd komen de Europeanen los. Ondanks dat het maar 1-0 wordt, is er kans op meer.

flipsid3

De game die daarop volgt is een stuk spannender, de Amerikanen weten dat ze thuis moeten winnen, maar het gaat helemaal mis voor ze. Snel wordt het 0-2 en het leek ook gespeeld. Sterspeler Kronovi geeft echter niet op en door een goal wordt het 1-2. Deze komt echter te laat en Europa komt in Amerika op voorsprong in games. Het is tijd om definitief een gat te slaan in Europa en door M1k3rules kwam Europa al snel op 1-0. Door wellicht het slechtste spel van de finale gaat het mis en winnen de Amerikanen met 1-2 en is de stand in games gelijk getrokken, 2-2.

De twee games die daarop volgen zijn ongelooflijk spannend. De eerste gaat na een verlenging van ruim twee minuten (wat de totale gamelengte zeven minuten maakte) naar Flipsid3 dat daardoor een matchpoint krijgt. Zij lijken deze ook te pakken door 2-0 voor te komen in game zes, maar wonder boven wonder komt Cosmic Aftershock terug tot 2-2 en pakken zij uiteindelijk zelfs de voorsprong. Door een late gelijkmaker komt er weer verlenging. Dit keer in het voordeel van de Amerikanen.

CA

De locatie van de laatste game wordt beslist door middel van het opgooien van een muntje. Amerika kreeg het voordeel, al blijkt het thuisspelen geen voordeel te zijn aangezien vier van de zes wedstrijden eerder een uitzege waren. Flipsid3 begon sterk en het mag een wonder worden genoemd dat zij niet op voorsprong kwamen. Cosmic Aftershock daarentegen scoort wel en blijft dat doen. Met nog drie minuten te spelen is het 2-0.  Flipsid3 zoekt met man en macht naar de aansluiting maar dit zorgt voor meer kansen voor de Amerikanen die uiteindelijk nog twee keer scoren en daarmee Europa afdroogt. Cosmic Aftershock is het beste team van Rocket League.