Ook FA wil testen met videoscheidsrechter

In navolging van de KNVB wil ook de Engelse voetbalbond FA gaan proefdraaien met een videoscheidsrechter, die de arbitrage moet bijstaan tijdens wedstrijden. Dat zei FA-voorzitter Greg Dyke zondag. De International Football Association Board (IFAB), die zich bezighoudt met de regelgeving van het spel, gaf zaterdag nog geen toestemming aan de KNVB om het systeem in het bekertoernooi daadwerkelijk te gebruiken. De IFAB wil het systeem eerst verder onderzoeken.

In de tussentijd wil Engeland net als de KNVB het systeem gaan testen waarbij een arbiter de wedstrijd op tv-schermen volgt. Deze scheidsrechter moet in verbinding staan met de collegas op het veld. De roep om hulpmiddelen voor de arbitrage is de afgelopen weken toegenomen in Engeland na diverse dubieuze rode kaarten.

"We moeten niet overhaasten, maar als we langzaam willen veranderen zullen we nu wel moeten gaan testen om te kijken wat wel en niet werkt", zei Dyke. "Als je de arbitrage kunt helpen met beelden moeten we dat niet nalaten."