Liverpool wint topaffiche van Manchester City

Liverpool heeft goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. Zondagmiddag won de ploeg van Brendan Rodgers met 2-1 van Manchester City.

Manchester City begon het duel in de havenstad bijzonder slecht. Na een bal van Sterling, kon Henderson na elf minuten de trekker overhalen. Zijn schot versloeg de doelman, waarna het thuispubliek op de banken stond: 1-0. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Na een steekpass van Agüero, kon Dzeko de bal oppikken. De Bosnische aanvaller twijfelde geen moment en schoot de gelijkmaker binnen in de 25e minuut: 1-1.

Liverpool kreeg vervolgens nog wat kansen om opnieuw de leiding te nemen, maar het elftal had het vizier niet op scherp staan, waardoor Hart zijn team op de been kon houden. Vooral Sterling mocht zich dit aanrekenen. De bezoekers stelden er vervolgens weinig tegenover.

Na rust schoot City uit de startblokken. Zabaleta kon met zijn voorzet bijna Agüero bereiken, waarna de Argentijnse aanvaller zijn kopbal maar net naast het doel zag gaan. De wedstrijd kabbelde vervolgens wat voort, zonder grote kansen op te tekenen tot het laatste kwartier van de krachtmeting.

Op aangeven van Sterling, kon de Braziliaan Coutinho in de 75e minuut de bal in rechterbovenhoek knallen. Hij liet daarbij Hart volledig kansloos: 2-1. Het elftal van Pellegrini probeerde doormiddel van wissels het een en ander nog te repareren, maar moest toezien hoe zijn ploeg ten onder ging. Net als tegen Barcelona op woensdag, dolf City opnieuw het onderspit in een topduel.