Bioscopen beleven beste Valentijnsdag ooit

De bioscopen hebben vermoedelijk de beste Valentijnsdag ooit meegemaakt. Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, ontving zaterdag bijna 90.000 bezoekers. Vorig jaar bleef de teller op Valentijnsdag steken op 56.000 bezoekers. Dat heeft een woordvoerder van Pathé zondag gemeld.

Alle Nederlandse bioscopen bij elkaar ontvingen zaterdag naar schatting ruim 200.000 bezoekers. Veel theaters hadden het zo druk dat na 23.00 uur nog extra voorstellingen moesten worden bijgeboekt om aan de vraag naar kaartjes te voldoen.

Een derde van alle bezoekers ging naar het erotische drama Fifty Shades of Grey, over de sm-relatie tussen een dominante miljardair en een naïeve literatuurstudente. Andere titels die volle zalen trokken, waren de actiefilm Kingsman: The Secret Service met Colin Firth, de Disney-animatie Big Hero 6, het epos Michiel de Ruyter en de komedie Gooische Vrouwen II. Die laatste is hard op weg om de magische mijlpaal van 2 miljoen bezoekers te passeren.

De bioscopen verwachten dat de drukte de komende weken aanhoudt, als basis- en middelbare scholen hun voorjaarsvakantie hebben. Behalve van al genoemde titels wordt dan ook veel verwacht van Paddington en Spongebob Squarepants.