Van Asbroeck en Roosen naar TEAMLottoNL

Tom van Asbroeck en Timo Roosen rijden de komende twee jaar voor TEAMLottoNL. Dat maakte de Nederlandse wielerploeg, die nu nog door het leven gaat als Belkin, vrijdag bekend. Ook zijn de contracten van Rick Flens, Maarten Tjallingii (één jaar), Robert Wagner en Maarten Wynants (twee jaar) verlengd.

Van Asbroeck komt over van Topsport Vlaanderen. De 24-jarige Belg won dit jaar een etappe in de Ronde van Wallonië en schreef de Cholet-Pays De Loire op zijn naam. In Nokere Koerse en de GP Jef Scherens eindigde hij als tweede. "Als ploeg zoek je altijd naar winnaars. Tom heeft dit seizoen een aantal keer gewonnen, maar vooral zijn regelmaat spreekt aan", vertelt ploegleider Nico Verhoeven.

De 21-jarige Roosen was pas aan zijn eerste seizoen bezig bij het Rabobank Development Team. Hij won dit seizoen onder meer het sprintklassement in de Ster ZLM Toer. "Ik heb hier van gedroomd. Ik kijk er naar uit om met deze professionele ploeg mooie wedstrijden te gaan rijden", laat de Brabander weten.

Verhoeven is blij dat het team daarnaast enkele belangrijke knechten langer aan zich heeft gebonden. "Zij zijn betrouwbare en loyale renners die elke kopman graag om zich heen heeft. Zij zijn zowel in de grote rondes als de klassiekers inzetbaar en hebben het op beide vlakken ook goed gedaan dit jaar."