Kansenparels gevlucht naar Marokko

Uit een interview in Trouw blijkt dat verschillende kansenparels die behoorden bij de Haagse jeugdbende Beresteinlaangroep, gevlucht zijn naar Marokko, bericht het Algemeen Dagblad. De politie pakte in januari na een onderzoek diverse lichtgetinte bontkraagprinsjes op. Om strafvervolging te ontlopen besloten diverse andere leden van de club om hem te smeren naar Marokko.

Een van de vluchtelingen is de 22-jarige Chalid die in een telefonisch interview laat weten nog steeds bang te zijn voor vervolging. Maar nog veel meer vreest hij zijn matties en dat die hem als 'snitch', een verrader, zullen zien. Daarom wilde hij ook eigenlijk liever niet met zijn naam in de krant.

Hij verhaalt verder dat de familie in Marokko hem met open armen heeft ontvangen nadat ze vooraf ingelicht waren over het hoe en waarom van zijn komst. Of de forse hoeveelheid cadeaus die hij meenam voor de liefhebbende zorgzame familie in Marokko een grote rol speelt is niet duidelijk. Wel ervaart hij een enorme rust, nu hij in Marokko verblijft. 'Het lijkt wel een vakantie', zegt hij lachend.

Het gebeurt wel vaker dat criminele Marokkanen in Marokko helemaal tot rust komen en soms zelfs het rechte pad weervinden. Zo was Ali B al eerder genezen van criminaliteit en verslavingen na een verblijf in het thuisland.