Rechtszaken zitten Ecclestone dwars

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft naar eigen zeggen last van de rechtszaken die tegen hem gevoerd worden. De 83-jarige Brit kan zich hierdoor niet voor de volle 100 procent richten op wat hij het liefste doet: het leiden van de Formule 1.

Recentelijk kreeg Ecclestone nog goed nieuws uit Engeland, omdat de rechter daar bepaalde dat Constantin Medien niet aan kon tonen dat de verkoop van de aandelen van de Formule 1 aan CVC Capital het bedrijf geld had gekost. Wel beschouwde de rechter de betalingen van Ecclestone aan voormalig bankier Gerhard Gribkowski als omkoping. Het strafrechtelijk proces over dat onderwerp loopt momenteel in Duitsland, maar Ecclestone verwacht hierin vrijspraak.

Om zich te kunnen richten op de Duitse rechtszaak is Ecclestone tijdelijk teruggetreden als bestuursvoorzitter van Formula One Management. De Brit houdt de dagelijkse leiding van de sport echter wel in handen, al valt hem het af en toe zwaarder dan verwacht, zo laat hij aan de Financial Times weten. "Door de zaken in Engeland en Duitsland ben ik de laatste tijd niet in staat geweest om, zoals gebruikelijk, de klok rond te werken."

Daarnaast kijkt Ecclestone rond naar een eventuele opvolger. Zijn ideale kandidaat is Christian Horner, maar de Red Bull-teambaas wil niet. Eerder deed onder meer de naam van Flavio Briatore de ronde. "Ik ben al een paar jaar op zoek naar iemand die me kan helpen met mijn werkzaamheden. Dit ook omdat uiteindelijk de tijd zal komen dat ik, omdat ik met pensioen ga of omdat ik er op een gegeven moment helaas niet meer ben, door iemand opgevolgd zal moeten worden."