Dutroux schrijft brief aan vader slachtoffer

Marc Dutroux heeft een brief van 44 kantjes geschreven aan Jean-Denis Lejeune, de vader van een van zijn slachtoffers. In de brief van eind vorig jaar vertelt hij 'zijn' waarheid, aldus het radiostation van La Dernière Heure.

Belgische journalisten die de brief gezien hebben, zeggen dat deze echt is. De advocaat van Dutroux, Pierre Deutsch, liet aan Belgische media weten dat hij de brief niet heeft gekregen en niet wist dat zijn cliënt er mee bezig was.

Journalist Didier Haine stelt dat Dutroux in de brief elementen uit het dossier herschikt en doet voorkomen alsof hij een of andere 'redder' is. Het schrijven bevat namen en feiten die tot nog toe niet bekend waren, maar journalist Michel Bouffioulx merkt op dat de meeste 'nieuwe getuigen' die Dutroux noemt inmiddels dood zijn. "Ze worden gebruikt ten voordele van een schrijven dat hem ontheft van verantwoordelijkheid", zei Bouffioulx volgens De Standaard.

Paul Marchal, de vader van An, een ander slachtoffer van Dutroux, reageerde:"Dutroux is een psychopaat en een psychopaat heeft geen empathie voor andere mensen, alleen maar voor zichzelf. Hij wil aandacht trekken en probeert op een of andere manier vervroegd vrij te geraken." Aan het verhaal dat Dutroux nu ophangt hecht Marchal geen geloof.

Dutroux werd in 2004 veroordeeld tot een levenslange celstraf voor moord, ontvoering, gijzeling, verkrachting en illegale handel. De ex-vrouw van Dutroux, Michelle Martin, kwam eind juli vervroegd vrij. Ze werd in 2004 veroordeeld tot dertig jaar cel met aftrek van voorrarrest, voor haar aandeel in de ontvoering van zes meisjes en de dood van vier van hen. Na zestien jaar van haar straf te hebben uitgezeten kwam Martin vrij, waarop ze zich terugtrok in een klooster.