Vader Dutroux-slachtoffer boos op Hemmerechts

De vader van de door Marc Dutroux vermoorde An Marchal is boos over het nieuwe boek van Kristien Hemmerechts. De Vrouw die de Honden te Eten Gaf is een boek waarin de Belgische schrijfster het leven van Michelle Martin, de ex-vrouw van kindermoordenaar Marc Dutroux, reconstrueert.

Volgens Belgische media kan de nieuwe roman van Hemmerechts op veel ophef rekenen vanwege het gevoelige onderwerp en de poging van Hemmerechts Martin te begrijpen. "Menselijkheid vinden bij Martin?", zegt Paul Marchal maandag in een interview met de Belgische krant Het Laatste Nieuws. "Die zal ze niet vinden, want die is er niet."

Marchal begrijpt niet waarom Hemmerechts het boek wilde schrijven. "Tenzij je een vriend bent van Martin en dat is Kristien Hemmerechts bij mijn weten niet, zal ik nooit begrijpen waarom ook maar iemand deze verguisde vrouw verdedigt."

Martin werd in 2012 vervroegd vrijgelaten. Ze werd veroordeeld voor haar aandeel in de ontvoering van zes meisjes en de dood van vier. An en haar vriendin Eefje werden in 1996 dood gevonden.

In haar weblog beschrijft Hemmerechts haar fascinatie voor Martin, die zwanger was toen ze haar misdaden beging. De titel verwijst naar de honden van het echtpaar Dutroux, die Martin dagelijks te eten gaf, terwijl de ontvoerde kinderen niets kregen. Michelle ging na haar vrijlating het klooster in. Het boek verschijnt eind januari.