Nvidia: "Pc blijft optimale platform voor games"

Nvidia, een belangrijke speler in de pc-videokaart markt, vindt dat gamers zich niet moeten beperken in hun keuze tot wat de grote consolebouwers hen voorschotelen en ook de pc als alternatief moeten overwegen. Dat zegt Matt Wright, consumer sales manager bij Nvidia, in een interview met MCV.

Het bedrijf heeft een reeks kleine, zogeheten 'small form-factor' pc's gelanceerd nagenoeg gelijktijdig met de PlayStation 4 en Xbox One. Volgens nVidia zou je, als je de beste game-ervaring zoekt, het beste af zijn met een pc in plaats van een console.

"We denken dat een small form-factor pc een levensvatbaar alternatief is voor een next-gen console. Enthousiaste spelers willen vaak het ultieme gamesysteem en dat is de pc", aldus Wright. "De pc is als platform veruit superieur ten opzichte van welke console dan ook als het aankomt op gamen, daarnaast heb je er alle functionaliteit bij die je van een pc verwacht."

Wright vertelt MCV dat Nvidia ziet dat veel spelers twijfelen om toe te treden tot de 'complexe' pc-markt. Maar hij benadrukt dat de fabrikant hard aan het werk is om drempels tussen de pc en consoles te slechten. "We willen pc-gaming zo simpel als mogelijk maken en we denken dat het al veel belangrijker en aantrekkelijker wordt voor casual gamers" 

De kaartenbakker zit hiermee niet ver van de waarheid. De laatste gegevens van UKIE(The association for UK Interactive Entertainment) laten zijn dat de pc het hardst groeit als gameplatform binnen het Verenigd Koninkrijk. Wright: "Steam heeft nu meer gebruikers dan Xbox Live. Er is een hele generatie aan gamers die opgegroeid zijn met de pc en titels als Minecraft en World of Tanks. Er is een gigantische gemeenschap die ervan houden om hun spellen op de pc te spelen."

PC Gaming Master RacePC Gaming Master Race