Nvidia ziet omzet dalen

Nvidia heeft zijn omzet in het tweede kwartaal met 6,4 procent zien dalen ten opzichte van vorig jaar. Met de verkoop van onder meer grafische chips voor computers en tablets haalde het Amerikaanse techbedrijf 977,2 miljoen dollar binnen. Dat is 2,2 miljoen dollar meer dan het bedrijf aan het eind van het eerste kwartaal had voorspeld.

Het techbedrijf heeft vooral met de Tegra-chips een sterke troef in handen. De Tegra 3-chip wordt vooral veel gebruikt voor smartphones en tablets, waaronder de Microsoft Surface-tablet en de HTC One-telefoon. Ook de nieuwe Tegra 4-chip, die onder meer in de Nvidia Shield-spelcomputer en de Asus Transformer Pad Infinity zit, was belangrijk voor de inkomsten van het bedrijf.

Voor het lopende kwartaal verwacht Nvidia groei ten opzichte van het afgelopen kwartaal. Het bedrijf denkt meer dan een miljard dollar op te halen dankzij de Tegra 4-chip en een nieuwe processor die geoptimaliseerd is voor gamen en diensten in de cloud. Dat zal nog wel ruim honderd miljoen dollar minder zijn dan vorig jaar in het derde kwartaal.

Eind juni lanceerde het bedrijf de draagbare Nvidia Shield-spelcomputer. In de Verenigde Staten zijn de eerste paar duizend exemplaren uitverkocht. Het bedrijf gooit de productie omhoog en stelt dat het goed gaat met de Nvidia Shield. Ook voor andere open platformen verwacht het bedrijf groei, waarbij het vooral kijkt naar de pc.