PlayStation-aankondiging op 20 feb

Op 20 februari laat Sony ons de toekomst van PlayStation zien. Tenminste, dat teaset een filmpje van ze waarin we niets meer zien dan de welbekende figuren op de knoppen van de gamecontrollers van Sony en de datum van de PlayStation Meeting, het evenement in kwestie.

De internationale pers is uitgenodigd om op 20 februari in New York dit evenement bij te wonen. Sony onthulde op de laatste PlayStation Meeting de PlayStation Vita. De verwachtingen zijn dan ook dat Sony Microsoft dit keer de loef wil afsteken door hun nieuwe next-gen console voor hun concurrent Microsoft aan te kondigen.

De console, die als projectnaam Orbis heeft, zou volgens de geruchten gebaseerd zijn op AMD-technologie, nog steeds optische schijfjes gebruiken in plaats van alle games online te moeten downloaden en natuurlijk een stuk krachtiger dan zijn voorganger, de PlayStation 3. Er wordt ook gezegd dat er een nieuwe controller met biometrische functies is ontwikkeld en dat Sony een nieuwe service heeft gebouwd om social media en multiplayerspellen te ondersteunen.

De geruchtenmolen over de nieuwe console zal alleen maar harder gaan nu dit evenement is aangekondigd. We zullen nog even moeten wachten op de feiten, want de PlayStation Meeting vindt plaats op de nacht van 20 op 21 februari om middernacht Nederlandse tijd. Of het live te bekijken is via streams is nog niet bekend.