[FA Cup] Arsenal komt met schrik vrij in Brighton

Arsenal is zaterdag ternauwernood doorgedrongen tot de vijfde ronde van de FA Cup. Treffers van Olivier Giroud en Theo Walcott hielpen de Gunners aan een 3-2 zege bij Brighton and Hove Albion. De thuisploeg, die uitkomt op het tweede niveau, was tot twee keer toe teruggekomen van een achterstand, maar invaller Walcott voorkwam vijf minuten voor tijd dat Arsenal op herhaling moet.

Giroud had de score na een kwartier geopend met een geplaatst schot, maar in de 33e minuut kwamen de bordjes weer in evenwicht te hangen. Ook op de tweede goal van de Franse spits, die na een mooie pass van Abou Diaby knap controleerde en afrondde, had Brighton nog een antwoord paraat.

Queens Park Rangers ging voor eigen publiek in de fout tegen Milton Keynes Dons, een club uit de League One. De hekkensluiter van de Premier League verloor met 4-2, na tegen een 4-0 achterstand aangekeken te hebben. Ook voor Norwich City viel het doek door een 1-0 nederlaag bij vijfdedivisionist Luton Town.

John Heitinga schoot Everton naar de laatste zestien. De Nederlandse verdediger kwam als invaller in het veld en tekende in de negentigste minuut voor de 2-1 eindstand. Een treffer van een andere oud-Ajacied, Steven Pienaar, was in de eerste helft nog ongedaan gemaakt.

Wigan Athletic, waar Ronnie Stam de hele wedstrijd meespeelde, won nipt met 1-0 van Macclesfield Town. Jordi Gomez maakte al na zeven minuten het enige doelpunt vanaf de strafschopstip. Reading rekende met 4-0 af met Sheffield United.


Arsenal komt met schrik vrij in Brighton (Foto: Novum)