Benítez: "Chelsea kan Premier League nog winnen"

Rafael Benítez hoopt dat een succes in de wereldbeker zijn team motiveert tot een inhaalrace in de Premier League. Benítez heeft benadrukt dat Chelsea nog steeds in de race is voor het landskampioenschap, ondanks een gat van tien punten met koploper Manchester United.

De interim-trainer zei dit op de persconferentie voorafgaand aan de ontmoeting met Corinthians in Yokohama op zondag. "Als we winnen van Corinthians zal dat een morale opsteker zijn voor iedereen in de ploeg. Als we goed voetbal spelen en daarmee resultaten behalen, zal het vertrouwen toenemen. Met de kwaliteiten in dit team kunnen we makkelijk meerdere zeges aan elkaar rijgen."

Benítez denkt niet dat de titelrace enkel tussen de clubs uit Manchester gaat. "Beide ploegen ogen niet onverslaanbaar of als een kampioensteam. We moeten vertrouwen krijgen en de achtervolging inzetten." Het zou niet de eerste keer zijn dat de Spanjaard de titel pakt na een inhaalrace. In 2004 stond Benítez met Valencia acht punten achter, maar wist de ploeg knap kampioen te worden.