Twintig nieuwe tips over kunstroof Rotterdam

Bij de politie zijn twintig nieuwe tips binnengekomen over de schilderijenroof uit de Rotterdamse Kunsthal. De bruikbaarheid van de tips wordt onderzocht, meldt een politiewoordvoerder woensdag. Het totaal aantal tips staat nu op 106.

In Opsporing Verzocht werd dinsdagavond beeldmateriaal van de roof getoond dat vrijdag al was vrijgegeven. Op de korrelige beelden staan geen herkenbare mensen. De politie riep mensen op die kort voor de roof foto's of filmpjes van de Kunsthal hadden gemaakt die aan de politie over te dragen. Tot nu toe is nog geen beeldmateriaal aangeleverd.

Bij de kunstroof werden begin vorige week zeven schilderijen gestolen die in totaal tientallen miljoenen euro's waard zijn. De dieven hadden nog geen twee minuten nodig voor de roof, bleek uit opnames van beveiligingscamera's.

De deur waardoor de dieven binnenkwamen was vanwege brandveiligheidseisen automatisch ontgrendeld, liet de Kunsthal maandag weten. Of de beveiliging aan de eisen voldeed is nog onduidelijk. In overleg met de brandweer is het vergrendelingssyteem aangepast.

Mogelijk heeft de kunstroof te maken met een grote cocaïnevangst twee weken geleden in Antwerpen. De politie wil niets kwijt over het mogelijke verband. Iedereen die meer weet over de roof wordt verzocht zich te melden bij de politie.


Twintig nieuwe tips over kunstroof Rotterdam (Foto: Novum)