Beelden inbraak Kunsthal vrijgegeven

De politie heeft vrijdag voor het eerst beeldmateriaal vrijgegeven van de roof in de Kunsthal in Rotterdam. Het gaat om bewegende beelden en foto's. De daders zijn niet herkenbaar.

Op de beelden zijn tassen te zien. De politie wil weten of mensen de in haar ogen bijzondere tassen de afgelopen tijd ergens hebben gezien of weten waar ze te koop zijn. Ook worden mensen die iemand lijken te herkennen op de beelden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

In Hart van Nederland op SBS6 worden vrijdagavond bewegende beelden getoond. Ook op de website van de politie is beeldmateriaal te vinden. Deze foto's, die van 03.24 tot en met 03.26 uur zijn genomen, zijn overigens erg onscherp en onduidelijk.

De inbraak vond in de nacht van maandag op dinsdag plaats. De dieven gingen aan de haal met zeven kostbare schilderijen van de Kunsthal aan de Westzeedijk. De nu vrijgegeven beelden zijn de eerste beelden die worden verspreid. Donderdag meldde de politie nog dat nog geen beelden waren gevonden die geschikt waren voor publicatie.