Poldertaliban.nl leidt naar website SGP

Nederlandse moslimfundamentalisten of jihadstrijders in spe die denken op de website poldertaliban.nl in contact te komen met gelijkgestemden komen bedrogen uit. De URL linkt namelijk door naar de site van de SGP. De domeinnaam is geclaimd door Alexander Klöpping.

De SGP vervult sinds deze week een sleutelpositie in de Eerste Kamer. Coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartij PVV komen in de senaat een zetel tekort en zijn voor een meerderheid aangewezen op de steun van SGP-senator Gerrit Holdijk.

Vooral vanuit de oppositie klinkt veel kritiek op de samenwerking met de streng gereformeerde SGP, die vaak smalend als 'poldertaliban' wordt aangeduid. Die term werd trouwens in 2007 door VVD-Kamerlid Charlie Aptroot geïntroduceerd om het kabinet-Balkenende te typeren.

Vaste gast in De Wereld Draait Door Alexander Klöpping, die zelf zegt een sport te maken van het vastleggen van bizarre domeinnamen, claimde de domeinnaam poldertaliban.nl dinsdag. Vervolgens linkte hij de URL door naar de homepage van de SGP.

De mannenbroeders van de SGP kunnen er wel om lachen. "In verband met de nieuwe politieke verhoudingen is de SGP voortaan ook te bereiken onder www.poldertaliban.nl", twitterde SGP-voorlichter Menno de Bruyne.

"Dat vind ik dan weer wel tof van ze", reageert Klöpping, die de SGP verder een 'middeleeuwse partij' vindt.