Van Nieuwkerk wil belofte toch nakomen

Matthijs van Nieuwkerk is niet van plan om zijn hoofd kaal te scheren als de voetbalclub ADO Den Haag op plek vijf of hoger eindigt in de Eredivisie. In mei 2008 maakte Van Nieuwkerk de toezegging om zijn haar af te scheren als ADO dit wel binnen vijf jaar deed.

Dit heeft zijn woordvoerster maandag bekend gemaakt. Ook weigert de VARA-presentator in te gaan op het voorval in zijn eigen programma De Wereld Draait Door (DWDD): "Matthijs wil graag over tot de orde van de dag. Hij is heel druk met het maken van programma's en zal niet reageren op dit hypeje."

Update 17.56 uur
Van Nieuwkerk heeft later op de maandagmiddag tegenover het ANP alsnog aangegeven de belofte te willen nakomen. "Een man een man, een woord een woord", aldus de VARA-presentator. "Ik had gehoopt hier pas eind april iets over te moeten zeggen, maar deze 'miniheisa' is blijkbaar niet te dresseren en ik lees ondertussen de gekste dingen."

De DWDD-presentator was de weddenschap naar eigen zeggen totaal vergeten: "Het is toch wel komisch dat hij nu weer opduikt. Maar hoe en waar en door wie, dat zien we tegen die tijd wel. Als het zo ver komt. Zou ADO nu nog beter gaan voetballen?"


'DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk moet kaal als ADO bij eerste vijf eindigt'