Vermeltfoort eerste aanwinst Rabobank voor 2011

Wielerploeg Rabobank heeft zijn eerste aanwinst voor 2011 al bekend gemaakt. Coen Vermeltfoort zal de overstap gaan maken van het Rabobank Continental Team naar het Proteam van de bankiersploeg. De 22-jarige renner heeft een tweejarig contract getekend.

Het was eigenlijk de bedoeling dat Vermeltfoort al eerder de overstap zou gaan maken naar de proftak van de ploeg, maar dit ging niet door doordat de renner in 2009 de ziekte van pfeiffer opliep. Dit jaar presteert de renner alweer aardig door ereplaatsen in de Omloop der Kempen (2e), Dwars door Drenthe (3e) en de Ronde van Normandië op te eisen.

"Coen past natuurlijk prima binnen ons team en onze visie voor de toekomst," zei Erik Breukink, teammanager van de Rabobank, op Rabosport. "Het is een jongen die een goed eindschot heeft en die nu klaar is voor de volgende stap; we gaan hem de tijd geven om te groeien als renner en met hem werken om zijn talent verder te ontwikkelen. Dat is het idee."

Vermeltfoort zelf is ook blij met zijn aangekondigde overstap. "Ik ben er enorm blij mee, na alle pech die ik heb gehad kan ik de ploeg enkel enorm bedanken voor het gestelde vertrouwen in mij. Nu is het aan mij om dat vertrouwen terug te betalen. Ik ben er van overtuigd dat ik bij de Rabo Wielerploeg de juiste omgeving heb om me verder als wielrenner te ontwikkelen."