Film Binnenhof valt slecht bij Kamerleden

Anakin77 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Documentairemaker René Roelofs volgde ruim een jaar lang enkele Tweede Kamerleden en heeft deze omgezet in een driedelige documentaire die vanaf maandag wordt uitgezonden door de NPS. De film die werd voorvertoond in de Kamer, schoot in het verkeerde keelgat bij veel Kamerleden. Agnes Kant (SP) verwoordde het als volgt: 'als deze film zo op televisie wordt uitgezonden, is dat dodelijk voor de Haagse politiek.' Kamervoorzitter Frans Weisglas hield 'een zure smaak' over aan de film en lastte meteen de andere voorvertoning voor het Kamerpersoneel af.

Roelofs zal de documentaire in zijn geheel uitzenden, ook de stukken die de Kamerleden er eigenlijk niet in willen hebben. 'De documentaire geeft het beeld dat de politiek van het afgelopen jaar maar weinig inhield', aldus Roeloefs. Genante stukken zijn onder andere de LPF'ers Wijnschenk en Hoogendijk die zich voornamelijk druk maken om de dure meubilair aankopen bij Jan des Bouvries, de stekelige verhouding tussen Jan Marijnissen en Agnes Kant en Thom de Graaff die zijn fractieleden oproept geen activiteiten te ontplooien die mogelijke de media kunnen halen.

Voormalig LPF-Kamerlid Zeroual was woedend na het zien van de film. Ze kreeg de indruk dat ze als dom werd afgeschilderd. Maar de scènes waarin ze vraagt hoe het woord referendum wordt gespeld en waar ze aangeeft 'geen ballen verstand' te hebben van hetgeen op dat moment besproken werd, zijn niet geschrapt door Roelofs.