Lichaam omgekomen sergeant in Nederland

Dave SteensmaHet lichaam van sergeant Dave Steensma, die maandagavond bij een granaataanslag in Irak om het leven kwam, is in de nacht van woensdag op donderdag rond 01.15 uur uur op vliegbasis Leeuwarden aangekomen. De Fokker-60 maakte eerst een tussenlanding in Eindhoven. De militair uit Franeker zal met militaire eer worden begraven. Na de landing op vliegbasis Leeuwarden ging de familie van Steensma het vliegtuig in.

De kist van Steensma werd begeleid door 19 collega's. Zes hiervan hebben de kist uit het toestel gedragen. Dertien andere collega's in camouflagepakken vormden een erehaag, waarbij ook de familieleden stonden.

Vervolgens heeft Steensma's commandant, luitenant-kolonel P. Wilming van het 12e infanteriebataljon van de luchtmobiele brigade uit Schaarsbergen, het stoffelijk overschot overgedragen aan de familie van de 36-jarige sergeant. De familie heeft daarna de basis verlaten.

Hoe de begrafenis precies zal plaatsvinden is nog niet bekend. Hiermee overlegt de familie met Defensie. Wel is al duidelijk dat er "enige vorm van militair ceremonieel" zal zijn.

Dave Steensma
Dave Steensma
1 januari 1968 - 10 mei 2004