Gift KPN maakt basisschool hypermodern

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden

KPN doet een gift van ongeveer 2 miljoen gulden aan basisschool De Rietakker in De Bilt. Voorzover bekend is het de eerste keer dat een basisschool een miljoenengift krijgt van een bedrijf. KPN doet deze donatie uit maatschappelijke overwegingen: 'De informatietechnologie neemt overal een hoge vlucht. Er is een sector die achterblijft, dat is het basisonderwijs' aldus de woordvoerder van KPN. Van de basisschool wordt geen tegenprestatie verwacht behalve dat ze ook andere scholen in De Bilt toegang moet geven tot het computerlokaal.

Het doel van dit 'cadeautje' is dat leerlingen van jongs af aan vertrouwd raken met de informatie- en communicatietechnologie (ICT). "Indirect is dat natuurlijk in ons belang, maar het is vooral van groot maatschappelijk belang.

Minister Hermans van Onderwijs was nog niet op de hoogte van de actie van KPN. Maar via zijn woordvoerster liet hij weten een voorstander te zijn van samenwerking tussen scholen en bedrijven. "Het doen van giften aan scholen staat iedereen vrij" aldus de woordvoerster van Hermans.